×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

A közintézmények nem kérhetnek másolatot más állami intézmények által kiállított dokumentumokról

2021.10.13 - 13:55
Megosztás:
A közintézmények nem kérhetnek másolatot más állami intézmények által kiállított dokumentumokról
A képviselőház szerdán elfogadta azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a közintézményeknek és a központi közigazgatási szerveknek, hogy ügyintézéskor másolatokat kérjenek magán- vagy jogi személyektől más állami intézmények által kiállított engedélyekről vagy dokumentumokról.

A jogszabály a 2016/41-es sürgősségi kormányrendeletet egészíti ki. Elfogadását 291 képviselő támogatta, csupán egy törvényhozó szavazott ellene.

A jogszabály szerint a közintézményeknek és a központi közigazgatási szerveknek a dokumentumokat kibocsátó intézményektől kell igényelniük azok másolatát vagy kivonatát, a közszolgáltatás kedvezményezettjének hozzájárulása alapján.

A jogszabályt a szenátus már elfogadta, az ügyben az alsóház volt a döntő fórum.
AGERPRES

Egyszerűsödik az ügyintézés a közintézményekben január elsejétől
A jogszabály kezdeményezői az RMDSZ részéről Biró Rozália és Seres Dénes voltak.
Cáfolja a kormány a járványügyi adatok jelentésének ellenőrzésével foglalkozó munkacsoport létrehozásáról szóló irat iktatását
Cáfolja a kormány azokat a sajtóinformációkat, miszerint a kabinetnél iktattak volna egy dokumentumot, amelyben a napi járványügyi adatok jelentésének ellenőrzésével foglalkozó egészségügyi minisztériumi munkacsoport létrehozásáról tájékoztatják a kormányfőt.
Ismét kiírhatnak versenyvizsgát a szabad állásokra a közintézmények és hatóságok
Kihirdette kedden Klaus Iohannis államfő a 2020/183-as sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a közintézmények és hatóságok versenyvizsgát írjanak ki a szabad állásokra.
Cookie