×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

A környezetvédelem került a középpontba

2021.11.23 - 10:15
Megosztás:
A környezetvédelem került a középpontba
Fotó: Avram Iancu iskola Facebook-oldala
„A mi világunk, lépjünk fel együtt!” — ez volt a Globális Oktatás Hete mottója idén, mely november 15. és 21. között zajlott országos viszonylatban.

A szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola közössége aktívan bekapcsolódott a tevékenységbe, s a tanárok, tanítók irányítása mellett a diákok ismét ügyességükről, felelősségérzetükről, tenni akarásukról tettek tanúbizonyságot, számos tevékenységet szerveztek, melyek nemcsak érdekesek, hanem hasznosak is voltak környezetük számára. Az oktatási intézmény összefoglalójából kiderül, hogy a diákok az ökológia, környezetvédelem, egészséges táplálkozás témájában kollázsokat és rajzokat készítettek játékokból, újrahasznosítható anyagokból. Ezenkívül több osztály elkészítette az „Osztály könyvecskéjét”, melybe a közösség tagjainak alkotásait (esszék, rajzok, jelmondatok, idézetek, melyek a hét mottójához kapcsolódtak) fűzték össze. Az alkotások egy részét az iskola folyosóján állították ki, hogy méltó elismerést kapjanak a diákok alkotásai. Volt olyan diák, akik PowerPoint-bemutatót készített és mutatott be diáktársainak a környezetvédelem, az egészségügy és higiénia témakörében. A tevékenységek jelentős része jelenléti formában zajlott, de ahol a helyzet megkövetelte, online rendezték meg a tematikus eseményeket.
Szintén a tematikus hét keretében együttműködtek az Avram Iancu Általános Iskola diákjai, tanárai a Szatmár Megyei Drogprevenciós és Tanácsadási Központtal (CPECA), illetve a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőséggel, az említett intézmények képviselői az iskolába látogatva beszélgettek a gyerekekkel a dohányzásról, drogprevencióról, az egészséges és kiegyensúlyozott életformáról, illetve az erőszakos cselekedetek megelőzéséről.
Az iskola közössége büszke az elmúlt heti megvalósításokra, melyek révén sikerült érdekesebbé, színesebbé tenni a tanulási folyamatot, s a diákok élvezettel vettek részt a különböző projektek megvalósításában.

Digitálisan fejlett intézmény a Kalazanci iskola
A 2021/2022-es iskolai év első félévének, illetve a mögöttük hagyott naptári évnek a kihívásait, megvalósításait, eredményeit elemezve tekintettek vissza az elmúlt időszakra a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum pedagógusai.
85 osztály, óvodai csoport tanul online
Rohamosan növekszik a koronavírus-fertőzéses esetek száma az oktatási intézményekben, derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség oldalán közzétett adatokból.
Összehangolt tevékenységre van szükség
Nemrég számoltunk be arról, hogy Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter tervezi a tanév szerkezetének módosítását, a nyári szünidő rövidítése is szóba jöhet.
Cookie