×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A kormány tartalékalapjából fognak táblagépeket biztosítani a rászoruló tanulóknak

2020.05.08 - 08:07
Megosztás:
A kormány tartalékalapjából fognak táblagépeket biztosítani a rászoruló tanulóknak
A kormány a tartalékalapjából fog táblagépeket vásárolni azoknak a tanulóknak, akiknek nincs meg a technikai lehetőségük részt venni az on-line tanítási órákon. Ugyanebből az alapból fogja biztosítani a szájmaszkokat is a veszélyeztetett személyek számára - mondta csütörtökön Ludovic Orban miniszterelnök.

A csütörtök esti kormányülés kezdetén Orban közölte: Klaus Iohannis államfővel folytatott tárgyalásai nyomán arra a döntésre jutott, hogy a kormány tartalékalapjából táblagépeket szereznek be azoknak a diákoknak, akiknek körülményeik nem engedik meg, hogy bekapcsolódhassanak az on-line zajló tanításba.

A kormány 150 millió lejt különít el, hogy táblagépeket vagy laptopokat vásároljon azoknak a diákoknak, akik anyagi okok miatt nem férnek hozzá technikához, hogy online kapcsolatot tudjanak tartani az iskolával - nyilatkozta a csütörtöki kormányülést követően a Realitatea Plus televíziónak Monica Anisie tanügyminiszter.

A tárca két éves internetbérletet is biztosít.

Anisie elismerte, hogy az oktatási rendszer nem volt felkészülve ilyen kihívásra.

A technikát a minisztérium vásárolja meg és osztja szét a megyei tanfelügyelőségeknek.

Ugyanakkor a járvány miatt veszélyeztetett, kiskeresetű személyek számára szájmaszkokat fog biztosítani a kormány az említett tartalékalapból - mondta Orban.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie