×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

A kormány prioritása védőmaszkokat biztosítani a nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek

2020.08.24 - 15:27
Megosztás:
A kormány prioritása védőmaszkokat biztosítani a nehéz helyzetben élő családok gyermekeinek
A kormány számára elsődleges fontosságú feladat iskolakezdésre védőmaszkokat biztosítani a nehéz helyzetben levő családokban élő gyermekek számára - nyilatkozta hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

Azt is közölte: a kormány sürgősségi kormányrendelettel 175 millió eurót utalt ki a helyi hatóságok és iskolák által beszerzett táblagépek, védőfelszerelések és fertőtlenítőszerek költségeinek fedezésére.

Leszögezte: a kormány visszafizeti a helyi hatóságok azon kiadásait, amelyek a biztonságos körülmények között történő iskolakezdést szolgálják. Arra a kérdésre, hogy a tanulóknak biztosítani fogják-e a védőmaszkokat, Orban azt felelte: a kormány prioritása most az, hogy a nehéz helyzetben élő családokból származó gyerekeknek biztosítsák a maszkokat. Ezen kívül szükség lesz tartalékmaszkokra is az iskolákban, mert fel kell készülni arra, hogy egyes tanulók elfelejtenek maszkot vinni magukkal.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nehéz helyzetben lévő személyeknek szánt maszkok első szállítmánya már úton van, de ha a szállító cég valamilyen okból nem tartja magát a szerződésben foglaltakhoz, felbontják a szerződést, és más cég szolgáltatásait fogják igénybe venni.
AGERPRES

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
GCS: 10.141 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 10.141 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 34.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie