×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A kormány gyermekenként 15 ezer lejben állapította meg a bölcsődei ellátás egységes költségét

2021.08.19 - 20:25
Megosztás:
A kormány gyermekenként 15 ezer lejben állapította meg a bölcsődei ellátás egységes költségét
A csütörtöki kormányülésen elfogadták azt a határozatot, amely gyermekenként 15 ezer lejben állapítja meg a bölcsődei ellátás egységes költségét - jelentette be Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

A Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón a tárcavezető elmondta, hogy a 15.000 lejes költség a béreket fedezi, és ehhez hozzájárul még 585 lej az anyagi költségekre.

Cîmpeanu felhívta a figyelmet, hogy az óvodák esetében gyermekenként az egységes költség 7431 lej, de a bölcsődék esetében azért van szükség nagyobb összegre, mert a csoportok létszáma kisebb, és ez a korosztály különleges gondozást igényel.

A miniszter szerint ugyanakkor első olvasatban mutatták be a kormányülésen azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely előírja a bölcsődék átvételét az oktatási rendszerbe. Jelenleg 387 olyan bölcsőde van országszerte, amely át fog kerüli az oktatási minisztérium fennhatósága alá, szögezte még le.

AGERPRES

Kormányprogram/Bölcsődék az irodaépületekben és lakásvásárlási támogatás a gyerekes családoknak
Többek között irodaépületekben létrehozott bölcsődékkel ösztönözné a PSD-PNL-RMDSZ-koalíció a szülők gyerekvállalását, illetve munkába állását a kétéves gyereknevelési szabadság lejárta előtt - derül ki a parlamentbe benyújtott kormányprogramból.
Egész évben lehet iratkozni
A Prichindel Szociális Központba folyamatosan be lehet írtani a szociálisan veszélyeztetett családból származó gyerekeket, hívja fel az érintettek figyelmét a Szatmárnémeti Szociális Központ (DAS).
Újabb bölcsődék is épülnek
Az önkormányzatok dönthettek arról, hogy megtartják-e saját adminisztrálásukban a bölcsődéket. Szatmárnémeti megtartotta, és újabb kisdedóvók építésével segíti a kisgyermekes családokat.
Cookie