×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A kormány elfogadta a 2021-es államháztartási törvény tervezetének végső formáját

2021.02.23 - 08:53
Megosztás:
A kormány elfogadta a 2021-es államháztartási törvény tervezetének végső formáját
Elfogadta a kormány hétfő esti ülésén a 2021-es államháztartási törvény és társadalombiztosítási törvény tervezetének végső formáját, amelyet a Törvényhozási Tanács jóváhagyott.

Ludovic Orban képviselőházi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke korábban kijelentette, hogy a Törvényhozási Tanács ezen a napon hagyta jóvá a tervezetet, és úgy szabályszerű, ha ezt követően a kormány hivatalosan is elfogadja a jogszabályt, még akkor is, ha nem történt módosítás a szövegben.

Az államháztartási törvény, illetve a társadalombiztosítási törvény tervezetét várhatóan kedden küldik tovább a parlamentnek.

A kormány ugyanakkor jóváhagyta azt a határozatot is, amellyel gyakorlatba lehet ültetni a sürgősségi kormányrendeletet, amely révén pénzt utalhatnak át a bérgarancia alapból a csődeljárás alatt álló Hunyad Megyei Energetikai Komplexumnak (CEH) a bányászok elmaradt bérének a kifizetésére.
AGERPRES

Orban a szakszervezeteknek: Tartanunk kell magunkat a 7%-os deficithez
Romániának igazodnia kell idén a 7%-os költségvetési hiánycélhoz, ehhez pedig nagyon vissza kell fognia az új kiadásokat - jelentette ki Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke csütörtökön, az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) kongresszusán.
Március végére készül el Nagykároly költségvetése
A tavalyi évet minden nehézség ellenére jól zárta Nagykároly, hangzott el a pénteken délben lezajlott nagykárolyi tanácsülésen.
Jóváhagyta a parlament az állami költségvetési törvényt
Elfogadta kedden délután a parlament a 2021-es állami költségvetési törvényt. A parlament két házának együttes ülésén a jogszabály elfogadását 234 törvényhozó támogatta, 170 ellene szavazott.
Cookie