×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A kijelölt miniszterelnök az RMDSZ-szel közösen folytatta a kormányprogram kidolgozását

2021.10.23 - 18:34
Megosztás:
A kijelölt miniszterelnök az RMDSZ-szel közösen folytatta a kormányprogram kidolgozását
Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szakértőivel és az RMDSZ képviselőivel közösen folytatta szombaton a kormányprogram kidolgozását — adta hírül a kormány sajtóirodája.

A tájékoztatás szerint Florin Cîţu PNL-elnökkel együtt megbeszélést folytattak a nemzeti kisebbségek parlamenti frakciójának képviselőivel is, hogy meghatározzák a kormányprogramot érintő együttműködés és a parlamenti támogatás fő irányvonalait.

Ugyanakkor a délután folyamán a kijelölt miniszterelnök telefonbeszélgetést folytatott Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnökkel, akivel abban állapodtak meg, hogy a kormányprogram véglegesítése és a PSD által javasolt tíz intézkedés megvizsgálása után tárgyalnak majd — derül még ki a tájékoztatásból.

AGERPRES

Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Turos Loránd: a koalíciónak az alkotmányreformra is lehetősége lesz
A nagykoalíció nem ideológiai alapon jött létre, az egyetlen megoldásnak mutatkozott az ország stabilitásának biztosítására - jelentette ki a Ciucă-kormány beiktatásáról döntő csütörtöki parlamenti ülésen Turos Loránd.
Kelemen Hunor: lesz pénz a költségvetésben nyugdíjakra, pótlékokra és a minimálbér emelésére is
Lesz pénz a jövő évi költségvetésben nyugdíjakra, pótlékokra és a minimálbér emelésére is, és 2022-ben nem vezetnek be más adókat és illetékeket - jelentette ki Kelemen Hunor ügyvivő kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.
Cookie