×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Belföld

A keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének megerősítését szorgalmazta

2022.02.25 - 17:50
Megosztás:
A keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének megerősítését szorgalmazta
A keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének egységes megerősítését szorgalmazta Klaus Iohannis államfő a NATO kelet-közép-európai tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek csütörtöki rendkívüli ülésén, amelyhez távértekezlet keretében csatlakozott.

A lengyel államfővel közösen kezdeményezett ülésről szóló beszámolójában Iohannis nyomatékosította, Románia az ukrán nép, annak intézményei és demokratikusan megválasztott képviselői mellett áll ezekben a nehéz időkben. "Továbbra is teljes mértékben támogatjuk az ország szuverenitását és területi integritását, valamint a saját politikájának szabad megválasztásához való jogát. Ugyanez vonatkozik a Moldovai Köztársaságra és Grúziára is" - írta Iohannis a Twitteren. Hozzátette, az ülésen tartott felszólalásában a keleti szárny védelmi és elrettentő szerepének megerősítését szorgalmazta.

A román elnök kedden jelentette be, hogy a Fekete-tengeri térség egyre romló biztonsági helyzete miatt lengyel hivatali kollégájával, Andrzej Dudával közösen kezdeményezték a B9-ek rendkívüli csúcstalálkozójának összehívását. AGERPRES

Nem Romániát támadják a drónok, de valós problémát jelentenek
Az orosz katonai drónok nem Romániát támadják, de "valós problémát jelent" és "elfogadhatatlan" az, hogy az ország területére hullanak darabok ezekből - jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis.
A NATO és az EU együttműködésének stratégiai jelentőségéről beszélt Klaus Iohannis az EU-csúcson
Az Európai Unió és az Egyesült Államok partnerségének, illetve a NATO és az EU együttműködésének stratégiai jelentőségéről beszélt az Európai Tanács pénteki ülésén Klaus Iohannis — számolt be az elnöki hivatal.
Iohannis: ha a biztonsági helyzet megváltozik, az EU államai közösen fognak reagálni
Klaus Iohannis államfő csütörtökön kijelentette, hogy amennyiben a biztonsági helyzet megváltozik Ukrajna határainál, az Európai Uniónak van egy meghatározott reakciócsomagja, és leszögezte, Románia felkészült a migránsok esetleges beáramlására a szomszédos országból.