×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A járvány gyerekekre gyakorolt pszichológiai hatásait is csökkentő országos programot indít a kormány

2021.09.14 - 14:04
Megosztás:
A járvány gyerekekre gyakorolt pszichológiai hatásait is csökkentő országos programot indít a kormány
Fotó: todaysparent.com
Románia a világon elsők között vezet be olyan országos programot, amely a koronavírus-járvány kiskorúakra gyakorolt pszichológiai hatásainak csökkentésére is megoldásokat nyújt - jelentette be kedden Florin Cîţu.

A miniszterelnök a 'Gondoskodunk a gyerekekről' elnevezésű program lebonyolításáról szóló sürgősségirendelet-tervezet ismertetésén vett részt. Közlése szerint a jogszabályt várhatóan jövő héten fogadja el a kormány.

Florin Cîţu elmondta, hogy a programot közintézmények és civil szervezetek szakértői dolgozták ki a szülők és a gyerekek bevonásával. Jelentőségét szerinte növeli, hogy éppen akkor indítják el, amikor a legnagyobb szükség volt rá, mert a világjárvánnyal járó korlátozások a kiskorúak lelkivilágára is hatással voltak.

A kormányfő tájékoztatása szerint a program ingyenes pszichológiai tanácsadást biztosít gyermekek számára, a szülőknek és a szakembereknek pedig segítséget nyújt a gyermekek pszichoemocionális szükségleteinek ellátáshoz. Mindezek mellett megoldásokat kínál a gyermekek elleni kiberbűnözés leküzdésére is - tette hozzá Cîţu.

AGERPRES

INSP: szeptember 26-áig 2009 fertőzöttnél mutatták ki a delta vírusváltozatot
Szeptember 26-áig országos viszonylatban 2009 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus delta variánsát - tájékoztatott kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).
Mától már igényelhető a harmadik oltás is
Bár viszonylag kevés új esetet azonosítottak, sajnos tovább emelkedett Szatmárnémeti fertőzöttségi indexe, 5,37 ezrelékre, míg a zászlóvivő Vámfalué jelentősen, 6,28-ra csökkent.
Tervezet: kötelező lesz a COVID-igazolvány az egészségügyi alkalmazottak számára
Csak azok az alkalmazottak dolgozhatnak a továbbiakban az állami és magán egészségügyi intézményekben, akik uniós COVID-igazolvánnyal bizonyítani tudják, hogy védettek a koronavírussal szemben, vagy van egy negatív teszteredményük - erről szóló törvénytervezetet bocsátott közvitára hétfőn az egészségügyi minisztérium.
Cookie