×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A héten születik döntés az AstraZeneca vakcinájával való oltást illetően

2021.02.02 - 16:48
Megosztás:
A héten születik döntés az AstraZeneca vakcinájával való oltást illetően
A héten születik döntés azzal kapcsolatban, hogy melyik korosztály kapja az AstraZeneca koronavírus elleni oltását - közölte kedden a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

Valeriu Gheorghiţă elmondta: február 15-étől 180 új oltóközpontot nyitnak, ahol csak ezt a vakcinát használják majd.

Emlékeztetett: a BioNTech Pfizer és a Moderna után az Astra Zeneca a harmadik gyártó, amely oltóanyagának használatát engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség.

A CNCAV elnöke kifejtette: a gyártó leginkább 18 és 55 év közöttieknek ajánlja az oltást, amelynek 60% körüli hatékonysága van, és amelyet két dózisban, egymástól 4-12 hétre adnak be. A döntésnél figyelembe veszik azt is, hogy míg Németországban 55 éves korig adják ezt az oltást, Ausztriában 65 éves korhatárt engedélyeztek. AGERPRES

Romániában többen kérik a harmadik, mint az első adag oltást
Romániában kedden elkezdték beadni a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. Az első napon többen kérték az emlékeztető oltást, mint a vakcina első adagját.
Főleg a kis cégek zárnak be
Az építőipar, a teherszállítás és az online kereskedelem az a három iparág, amelyik leginkább immunis a koronavírusra, ebben a három ágazatban hozták létre a legtöbb új céget az országban.
Már 25 település vörös Szatmárban
Változatlan intenzitással emelkednek a fertőzöttségi indexek megyeszerte, de kiemelten a már 5,5 ezreléken álló Szatmárnémeti vonzáskörzetében lévő területi-közigazgatási egységekéi.
Cookie