×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

A helyi rendőrség ingyenes pultok biztosítását javasolja az utcán áruló idősek és szegények számára

2021.06.02 - 17:26
Megosztás:
A helyi rendőrség ingyenes pultok biztosítását javasolja az utcán áruló idősek és szegények számára
Képünk illusztráció - SZFÚ archívum
Az aradi helyi rendőrség azt javasolta a polgármesteri hivatalnak, hogy helyezzen ki pultokat azoknak az öregeknek, akik a megélhetésük érdekében kénytelenek az utcán virágot, zöldséget árulni.

Az aradi helyi rendőrség tájékoztatása szerint az erre vonatkozó javaslatot már elküldték megvitatás végett a városi tanácsnak, illetve a piacok adminisztrálásával foglalkozó vállalatnak.

A dokumentum kimondottan az idősekre és a szegény emberekre vonatkozik, akik a túlélés érdekében kénytelenek közterületen árulni fogyasztási cikkeket.

A javaslat szerint az érintett idős és szegény embereknek az aradi piacok területén belül jelölnének ki olyan helyeket, ahol bérleti díj nélkül, a helyi rendőrség oltalma alatt adhatnák el árujukat a számukra fenntartott pultoknál. A kezdeményezők már tárgyaltak ez ügyben a helyi önkormányzat és a piacokat adminisztráló cég képviselőivel, mindkét intézmény nyitott a javaslatra - olvasható a közleményben.

A helyi rendőrség emlékeztet, hogy már két éve nem bírságolja meg azokat az öregeket, akik az utcán állva árulnak a megélhetésük érdekében. Az 1999/12-es törvényt, amelyre hivatkozva kiszabhatók voltak ezek a bírságok, 2020-ban eltörölték.

AGERPRES

Szatmár megyében is pályáznak
Lassú ütemben, de a Szatmár megyei gazdák is készítenek pályázatokat a mezőgazdasági tevékenységek finanszírozására. Nemcsak a termelést, hanem a feldolgozást is igyekeznek felgyorsítani.
Teljében a káposztaszezon
Egy hete kezdődött a káposzta szezonja, ma már mindenütt kapható egyben vagy gyalulva.
Külön buszjáratokat indíthatnak a kisdiákok számára a városi önkormányzatok
Törvényes lehetőségük lesz a városi önkormányzatoknak, hogy a kisdiákok szállítására külön buszjáratokat indítsanak — erről a jogszabálytervezetről szavazott kedden döntő házként a szenátus plénuma, tájékoztat hírlevelében az RMDSZ.
Cookie