×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Belföld

A halálos kimenetelű koronavírusos esetek 80,7 százaléka 60 év fölötti személynél fordult elő

2020.09.15 - 15:32
Megosztás:
A halálos kimenetelű koronavírusos esetek 80,7 százaléka 60 év fölötti személynél fordult elő
Szeptember 7-e és 13-a között a koronavírusos esetek közel 34%-át Bukarestből, valamint Iaşi, Prahova, Bihar és Brassó megyéből jelentették - derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) keddi tájékoztatásából.

Az INSP közölte, a szeptember 13-ával bezárólag jelentett adatok alapján az elmúlt héten az esetek 33,7%-át Bukarestből, valamint Iaşi, Prahova, Bihar és Brassó megyéből jelentették.

A halálos áldozatok 34,7%-át szeptember 7-e és 13-a között Bihar, Prahova, Bukarest, Brassó és Brăila megyéből jelentették.

Bukarestben és nyolc megyében a 100.000 főre jutó megfertőződések száma meghaladta a százat.

Növekvőben van az aktív esetek száma Fehér, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Neamţ, Szatmár, Szilágy, Szeben, Suceava és Teleorman megyében.

Minden huszonkettedik koronavírussal megfertőződött személy egészségügyi alkalmazott.

A halálos kimenetelű koronavírusos esetek 80,7 százaléka 60 év fölötti személynél fordult elő. 59,8 százalékuk férfi.

Az INSP azt is közölte: a halálos áldozatok 95%-ának volt legalább egy nyilvántartott társbetegsége. A leggyakoribbak ezek közül a szív- és érrendszeri betegségek, a diabétesz, a neurológiai problémák, vesebántalmak, kóros túlsúly, tüdőbetegségek és daganatos megbetegedések.

AGERPRES/( RO 

Összeomolhat az oktatási rendszer
Bár még csak most kezdődött el a tanítás, a legtöbb iskola már arra készül, hogy egyik pillanatról a másikra át kell majd állni a vörös forgatókönyvre, az online oktatásra.
A „technikai frissítés” után duplájára nőtt a gyógyultak száma
Romániában újabb 1527 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel meghaladta a 110 ezret a beazonosított fertőzöttek száma.
Változatlanul gyorsan terjed a fertőzés Ukrajnában
Továbbra is gyorsan terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, péntekre is több mint 3200 új beteget regisztráltak, velük együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma már megközelítette a 170 ezret, és megint sokan meghaltak - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.
Cookie