×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
21 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

A Gazprom lehet a Ferencváros főszponzora

2024.04.23 - 14:26
Megosztás:
A Gazprom lehet a Ferencváros főszponzora
(Fotó: facebook)
Jelentős összeggel támogathatja az FTC labdarúgócsapatát az orosz energiacég, a Gazprom — szakértő szerint főszponzorként évi több milliárd forintot hozhatna a Ferencvárosnak a világ legnagyobb földgázkitermelője.

Először a Nemzeti Sport írta meg, hogy egy világvállalattal, a Gazprommal tárgyal a Ferencváros. A világ legnagyobb földgázkitermelője korábban a német Schalke futballcsapatának szponzora volt.

Szabados Gábor sportközgazdász az RTL Híradónak elmondta, hogy ezen kívül a labdarúgó Bajnokok Ligájának és az UEFA-nak is az egyik legnagyobb szponzora volt a Gazprom mindaddig, amíg ki nem tört az ukrajnai háború. Ezt követően azonnal szerződést bontottak az energiacéggel.
Szerinte logikus, hogy most olyan országban próbálkozik a Gazprom, amely barátságosabb Oroszországgal, mint a többi európai állam. Ezt a Ferencváros politikai beágyazottságával magyarázta, hiszen, mint kiemelte, az egyesület elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke.

Szabados Gábor úgy véli, ha sikerül megállapodniuk, a Gazprom főszponzorrá válna, és évente több milliárd forintot hozhatnak a Fradinak, amelynek éves költségvetése 20 milliárd forintra tehető. 

A Ferencváros egyelőre nem kommentálta a híreket, a magyarországi  külgazdasági és külügyminisztérium azonban azt közölte: „Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.”

Hírszerkesztő/Index

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!