×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

A gát – bérletszünetben május 26-án és 28-án

2021.05.24 - 16:21
Megosztás:
A gát – bérletszünetben május 26-án és 28-án
Május 26-án és 28-án 19 órai kezdettel bérletszünetben, bérletpótló előadásként lesz látható a Harag György Társulat A gát című produkciója, melynek rendezője Ovidiu Caița, a színház román nyelvű, Mihai Raicu Társulatának a művészeti igazgatója.

Az 1997-ben megjelent „A gát” című előadást még ugyanabban az évben a londoni Royal Court Színház színpadra is alkalmazta, majd két évvel később a Broadway repertoárjára is felkerült. Elnyerte az év legjobb előadásának járó Laurence Olivier díjat 1998-ban, ugyanakkor Conor McPherson is megkapta a Legígéretesebb drámaírók kritikusi díját. A londoni Királyi Nemzeti Színház által készített felmérés alapján a 20. század legjobb darabja, és Michael Billington a The Guardian színi kritikusa szerint minden idők 101 legjobb darabja közé tartozik.
A produkció szereplői Rappert-Vencz Gábor, Orbán Zsolt, Nagy Csongor Zsolt, Gaál Gyula és Bogár Barbara. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Anda Pop m.v., dramaturgja Bessenyei Gedő István, light designere Lucian Moga m.v., zenei munkatársa Manfrédi Annamária, ügyelője Szabó Ritta, súgója Kófity Annamária.
Jegyek korlátozott számban az Északi Színház jegyirodájában vásárolhatók meg, hétköznaponként 10 és 17, szombaton 10 és 13 óra között. Arra kérik a közönséget, a jegyeket elővételben váltsák meg, vagy jelezzék a szándékukat a fent említett munkaidőben a 0261-712106 és 0736625907 telefonszámon, majd ezt követően a helyszínen kiválthatják a belépőket.
A társulat ugyanakkor felhívja kedves nézői figyelmét, hogy nagy valószínűséggel ebben az évadban nem lesz már más lehetőség A gát című előadás megtekintésére.

Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Szombaton ismét gyűjtés
Az idei évben jelentősen nőtt az érdeklődés az elektromos és elektronikai hulladékok leadása iránt, ezért Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a RoRec minden hónap utolsó szombatján 9 és 14 óra között gyűjtést rendez.
Cookie