×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

A fogyasztóvédelem az italok tárolási körülményeit ellenőrzi; több tonna termék értékesítését leállította

2021.07.29 - 20:37
Megosztás:
A fogyasztóvédelem az italok tárolási körülményeit ellenőrzi; több tonna termék értékesítését leállította
Fotó: debanat.ro
A fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) országos szintű ellenőrzést indított az italok tárolására vonatkozóan, és máris több tonna termék értékesítését állították le.

A rendkívül magas hőmérsékleti értékekre való tekintettel az ANPC felügyelői széles körű ellenőrzéseket folytatnak az italok tárolására vonatkozóan.

A felügyelők országszerte tetemes mennyiségű, nem megfelelő módon és helyen tárolt, különböző fajtájú italt találtak a kereskedelmi egységeknél. Egyes esetekben az italokat a tűző napon, 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékleten tárolták. Az ANPC több tonna termék értékesítését állította le - olvasható a hatóság Facebook-oldalán.

Azt is megemlítik, hogy néhány esetben a rendőrség segítségét kellett kérniük, hogy az ellenőrzést elvégezhessék.

Az ellenőrző akciók folytatódnak a következő napokban is, szögezi le a hatóság.

AGERPRES

Tematikus munkaügyi ellenőrzések
Augusztusban 125 ellenőrzést végeztek a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM SM) munkatársai a munkaviszonyra és a munkahelyi biztonsági előírások betartására vonatkozóan, s vizsgálódásaik nyomán 154 szabálysértést állapítottak meg, derül ki az ITM SM szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből.
Egy percre se tévesszük szem elől!
Egy percre se tévesszük szem elől a vízben pancsoló gyermekeket, hiszen akármilyen kis vízben fennáll a baleset veszélye — figyelmeztet az ANPC.
Elrendelte a belügyminiszter a robbanóanyagokat forgalmazó cégek ellenőrzését
Ellenőrizni fognak minden olyan romániai céget, amely robbanóanyagok forgalmazásával foglalkozik - jelentette be szerdán a belügyminiszter.
Cookie