×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

A fogorvosi rendelőket fertőtlenítőadagolókkal kell ellátni

2020.05.10 - 08:30
Megosztás:
A fogorvosi rendelőket fertőtlenítőadagolókkal kell ellátni
A légúti tünetekkel küzdő, az otthoni elkülönítésben vagy karanténban levő, illetve az igazoltan koronavírus-fertőzött személyeket május 15-e után csak az erre kijelölt fogorvosi rendelőkben lehet ellátni - többek között ez is szerepel a május 15-étől érvényes lazító intézkedéseket tartalmazó tervezetben, amelyet szombaton tettek közzé az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) honlapján.

A rendelőben - kivételes esetektől eltekintve (gyerekek, kísérőre szorulók stb.) - csak a páciens tartózkodhat.

A váróteremben senki sem tartózkodhat, ugyanakkor ajánlott eltávolítani a kávéautomatákat és/vagy vízadagolókat, újságokat, folyóiratokat, játékokat.

A rendelőket fertőtlenítőadagolókkal kell ellátni, rendszeresen fertőtleníteni kell a kilincseket, illemhelyeket.

Előnyben kell részesíteni a kártyás fizetést, a POS-terminálokat rendszeresen fertőtleníteni kell.

Csak előzetes telefonos/online időpont-egyeztetés alapján lehet kezelésre jelentkezni.

A 65 évesnél idősebbeket a rendelési idő elejére, az olyan kezeléseket, amelynek során aeroszol képződhet, a rendelés végére kell programálni.

A pácienseknek fertőtleníteniük kell a kezüket, és mindenkinek megmérik a lázát.

A rendelő személyzetének sebészmaszkot, arcpajzsot és kesztyűt kell viselnie, az olyan kezeléseknél pedig, amelyek során aeroszol képződhet, FFP2 vagy ezzel egyenértékű szűrésosztályú maszkot kell feltenniük.

A rendelőt minden páciens után kiszellőztetik, a felületeket (fogászati kezelőszék, orvosi asztal stb.) alaposan fertőtlenítik.

A gőzsterilizálásra érzékeny eszközöket 80%-os alkohollal mossák át.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie