×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A főárosi rendőrség 10 ezer lejre bírságolta a PNL-t

2021.09.28 - 17:06
Megosztás:
A főárosi rendőrség 10 ezer lejre bírságolta a PNL-t
A járványügyi szabályok be nem tartása miatt tízezer lejes bírságot kapott a bukaresti Romexpo kiállítási központ, amely a Nemzeti Liberális Párt (PNL) múlt hétvégi kongresszusának adott helyet — közölte kedden a fővárosi rendőrség vezetője, Bogdan Berechet.

Bogdan Berechetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőinek javaslatára hívta be meghallgatásra az alsóház védelmi bizottsága, hogy számoljon be a PNL-kongresszus megszervezésének és lebonyolításának körülményeiről.

A rendőrparancsnok elmondta, egyelőre tízezer lejes bírságot kapott a szervező, mert nem gondoskodott arról, hogy a jelenlévők ne zsúfolódjanak össze a központi csarnok bejáratánál, illetve mert a résztvevők közül sokan nem viseltek maszkot. A rendőrség és a csendőrség még vizsgálja az eseményről készült felvételeket, és azt is, hogy az őrző-védő cég eleget tett-e a kötelezettségeinek.

Utóbb Florin Cîţu miniszterelnök azt nyilatkozta, a PNL ki fogja fizetni a 10 ezer lejes bírságot, és a továbbiakat is, ha még lesznek. Ugyanakkor megjegyezte, a kongresszus megszervezésekor még nem ő volt az alakulat elnöke.
AGERPRES

Cioloş: Készek vagyunk tárgyalni a PNL-vel
Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy kollégáival együtt továbbra is kész tárgyalni a Nemzeti Liberális Párttal, és felfoghatatlannak tartja, hogy egy párt vagy egy egész ország feláldozza magát egyetlen emberért.
A PNL képviseletében Florin Cîţu pártelnök, valamint a négy első alelnök megy tárgyalni a Cotroceni-palotába
A Nemzeti Liberális Párt képviseletében Florin Cîţu pártelnök, valamint a négy első alelnök fog részt venni a Klaus Iohannis államfővel zajló kormányalakítási tárgyaláson - döntötte el az alakulat végrehajtó bizottsága.
Cîţu: a PNL felvállalja a tárgyalások elkezdését a pártokkal a mielőbbi kormányalakításról
A Nemzeti Liberális Párt felvállalja a tárgyalások elkezdését a Románok Egyesülésért Szövetségen (AUR) kívül valamennyi parlamenti párttal egy új kormány mielőbbi megalakításáról - közölte a Facebook-oldalán a Cioloş-kabinet beiktatásának szerdai parlamenti elutasítása után Florin Cîţu.
Cookie