×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
28 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Vidék

A Dónát-nap összehozta a szatmárhegyieket

2012.08.13 - 10:04
Megosztás:
A Dónát-nap összehozta a szatmárhegyieket

Nagyon sokan kilátogattak vasárnap a Szatmárhegyen megrendezett hagyományos Dónát-napra, mindenki jól szórakozhatott a színes programok alatt.

 

 

Szatmárhegyen háromszáz éve ünneplik a Dónát-napot, mióta Erdődhegyen megépült a Szent Dónát védelmébe ajánlott kápolna. Az ünnepség vasárnap a kápolnadombon vette kezdetét, ahol az összegyűlt hívek a szőlők védőszentjének segítségét kérték a természeti csapások ellen. Öt éve már változatos kulturális és közösségi programok színesítik az ünnepséget a helyi RMDSZ kezdeményezésére. Tegnap is nagyon sokan kilátogattak a helyi futballpályára, a helyieken kívül szatmáriak is, hogy kellemesen szórakozhassanak vasárnap délután. A megnyitót követően megjutalmazták az ötven éves házassági évfordulójukat betöltött párokat, az eseményen a megyei RMDSZ politikusai is tiszteletüket tették.

Ügyességi vetélkedők

Az ünnepségre kilátogatóknak egy cseppet sem volt idejük unatkozni, válogathattak a kétféle ínycsiklandó bográcsosból, a jó hangulatról a finom szatmárhegyi borok és a színpadról szóló színvonalas muzsika gondoskodott. Később sokan beneveztek a családi vetélkedőre, az erősember-versenyre, a gyermekek pedig játékos próbákon mérhették össze ügyességüket. Németh Emese és Bancos Monica kiállított fotói remekül ragadtak meg egy-egy pillanatot a szatmárhegyi tájról, utcákról, épületekről. Este idén sem maradhatott el az utcabál, majd a fiatalok számára szervezett retro diszkó, és cigány bált is szerveztek.

 Pándi Annamária

 

Cookie