×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A CNSU törölte a vörös jelzésű járványzónákból beutazó, 3-6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét

2021.07.27 - 12:18
Megosztás:
A CNSU törölte a vörös jelzésű járványzónákból beutazó, 3-6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) úgy döntött, hogy a magas járványügyi kockázatú államokból Romániába érkezésük előtt előtt a 6 évesnél fiatalabb gyermekek esetében nem kell elvégezni a SARS-CoV-2 fertőzésének kimutatására szolgáló RT-PCR vizsgálatot. Eddig a 3 és 6 év közötti gyerekek tesztelése kötelező volt.

A hétfő este jóváhagyott, 51-es számú határozat szerint ugyanakkor a 6 és 16 év közötti gyerekek esetében a 72 óránál nem régebbi, negatív RT-PCR teszteredmény bemutatása kötelező az országba való belépéskor (a saját járművel utazók esetén), vagy a repülőre, vonatra, társasbuszra való felszálláskor.

A határozat szerint a vörös jelzésű járványzónából romániái sporteseményekre érkező sportdelegációk tagjainak nem kell karanténba vonulniuk, ha az országba való belépéskor felmutatnak egy 72 óránál nem régebbi, negatív RT-PCR teszteredményt, és kizárólag a versenyek keretében szervezett tevékenységeken vesznek részt.
AGERPRES

Számos ország segíti Romániát a kritikus egészségügyi helyzet kezelésében
Számos európai ország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is segíti Romániát, ahol a belügyminiszter szerint immár "kritikus helyzet" alakult ki a koronavírusos betegek tömege által megrohamozott egészségügyi ellátórendszerben - derült ki pénteken a katasztrófavédelmi államtitkár sajtótájékoztatóján.
Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb a régióban
Bár piros zónás, de a régióban változatlanul Szatmár megye fertőzöttségi indexe a legalacsonyabb, s a korábbi egyről már háromra nőtt az úgymond fehér települések száma. Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1093-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.
Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket - ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.
Cookie