×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

A CNSU mérlegeli a maszkviselés kötelezővé tételét minden megyében,ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket

2020.11.02 - 18:25
Megosztás:
A CNSU mérlegeli a maszkviselés kötelezővé tételét minden megyében,ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket
Mérlegelni fogja hétfői ülésén az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a kültéri maszkviselés kötelezővé tételét minden olyan megyében, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket - jelentette ki Ludovic Orban.

A miniszterelnök azt mondta, hétfőn 19 órától ül össze ismét a CNSU, az ülés napirendjén a járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékének frissítése és egyéb intézkedések szerepelnek. "A CNSU ugyanakkor tárgyalni fog a kültéri maszkviselés kötelezővé tételéről minden olyan megyében, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1,5 ezreléket" - fogalmazott.

Orban hozzátette, a javaslat a CNSU-tól származik, ahhoz, hogy gyakorlatba ültessék, kormányhatározatba kell majd foglalni, amire vélhetően a csütörtöki kormányülésen kerül sor.

A kormányfő elmondta még, hogy részt vett hétfőn a prefektusokkal, illetve a járvány kezelésében illetékes más intézmények vezetőivel tartott távértekezleten. Ezen ismét kérte az intenzív terápiás ágyak számának növelését, valamint a megyei közegészségügyi igazgatóságok munkájának gördülékenyebbé tételét főleg a járványügyi kivizsgálások tekintetében, hogy a fertőzés igazolását követő 24 órában tudják elrendelni a fertőzött kontaktjainak karanténba helyezését.

Emellett "határozottabb döntéshozatalt" követelt a miniszterelnök azoknak a településeknek a vesztegzár alá vonását illetően, amelyeken a fertőzöttségi ráta jelentősen meghaladja a 3 ezreléket. AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie