×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

A beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok eltörlését előíró törvénytervezetet kezdeményezett az USR

2022.01.20 - 18:12
Megosztás:
A beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok eltörlését előíró törvénytervezetet kezdeményezett az USR
A beutazási formanyomtatvány kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok eltörlését szorgalmazza a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR). Az alakulat törvénytervezetet kezdeményezett erről.

Az USR két képviselője, Silviu Dehelean és Stelian Ion, illetve Vlad Gheorghe európai parlamenti képviselő törvénytervezete értelmében eltörölnék azoknak a román állampolgároknak a büntetését, akik nem töltötték ki a beutazási formanyomtatványt, mielőtt beléptek volna az országba. „Bár a törvény lehetővé teszi számukra, hogy a beutazástól számított 24 órán belül kitöltsék azt, sokakat megbírságoltak" — áll az USR Bihar megyei szervezetének csütörtöki közleményében. Az indítvány arról is rendelkezne, hogy az állam 30 napon belül fizesse vissza a bírságok összegét.

Az USR szerint arra is volt példa, hogy bár a beutazó kitöltötte a formanyomtatványt, úgyis megbírságolták, mert nem találták meg az adatait az adatbázisban.

„Hasonlóan abszurd helyzetbe kerültek azok is, akik naponta vagy hetente ingáznak az országhatáron túlra, ők több ezer lejre rúgó büntetéseket kaptak, csak mert a hatóságok nem képesek kommunikálni egymás között" — fogalmaznak a közleményben.

Silviu Delehean szerint a törvénytervezettel azt akarják elérni, hogy a hatóságok ismerjék be és tegyék jóvá a hibákat, amelyeket „románok ezreivel" szemben követtek el a „jogtalan bírságokkal".

AGERPRES

Növelni készül a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírságot
Törvénytervezetet hagyott jóvá szombati ülésén a kormány az útdíjfizetés elmulasztásáért kiszabható bírság növeléséről.
Megtámadta az USR az alkotmánybíróságon a SIIJ felszámolásáról szóló törvényt
Alkotmányossági kifogást emelt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az igazságügyben elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló különleges ügyészség (SIIJ) felszámolásáról szóló törvény ellen.
Képviselőház: szigorúbban büntetik a kiskorúaknak dohánytermékeket árusító üzleteke
A képviselőház kedden döntő házként egyhangúlag elfogadta a 18 év alatti fiataloknak dohánytermékeket árusító kereskedelmi egységekre kiszabható szankciókat szigorító törvénytervezetet.
Cookie