×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

780-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma

2020.05.03 - 11:15
Megosztás:
780-ra nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma
A koronavírussal összefüggésbe hozható újabb kilenc halálesetet jelentett be vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ezzel 780-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az elhunytak Arad, Vaslui, Bákó, Galac, Neamţ, Iaşi és Temes megyeiek. Van köztük egy 26 éves, Iaşi megyei férfi is, aki a másodfokú elhízás mellett magas vérnyomással küzdött, és kezeletlen cukorbetegsége is volt.

Meghalt még egy 93 éves, Arad megyei nő, egy 55 éves, Vaslui megyei nő, egy 67 éves, Bákó megyei férfi, egy 73 éves, Galac megyei férfi, egy 67 éves, Neamţ megyei férfi, egy 61 éves, Neamţ megyei nő, egy 60 éves, Galac megyei férfi, valamint egy 70 éves, Temes megyei férfi.

Mindannyian más betegségekben is szenvedtek.

Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie