×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Külföld

732 külföldön élő román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal; a halálesetek száma 61-re nőtt

2020.04.18 - 14:13
Megosztás:
732 külföldön élő román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal; a halálesetek száma 61-re nőtt
Szombatig összesen 732 külföldön élő román állampolgárt diagnosztizáltak koronavírussal, az elhunyt fertőzöttek száma 61-re nőtt - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A diplomáciai képviseletek és a konzuli hivatalok által szolgáltatott adatok alapján ez idáig 732 külföldön élő román állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, közülük 422-en Olaszországban, 196-an Spanyolországban, 26-an Franciaországban, 13-an Németországban, 57-en Nagy-Britanniában, ketten Namíbiában, ketten az Amerikai Egyesült Államokban, hárman Ausztriában, ketten Belgiumban, ketten Indonéziában, ketten Svájcban fertőződtek meg, egy-egy személy pedig Argentínában, Tunéziában, Írországban, Luxemburgban, valamint Svédországban betegedett meg.

A koronavírus-járvány kitörése óta 61 román állampolgár vesztette életét külföldön: 14-en Olaszországban, 15-en Franciaországban, 19-en Nagy-Britanniában, heten Spanyolországban, hárman Németországban, egy-egy személy pedig Belgiumban, Svédországban és Svájcban halt meg.

A külföldön élő, koronavírussal fertőzött románok közül eddig 11-et nyilvánítottak gyógyultnak: 7-et Franciaországban, kettőt Indonéziában, egyet Luxemburgban és egyet Tunéziában.
 

AGERPRES/(RO

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie