×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Belföld

5 százalékra csökkentenék az energia áfáját és értékjegyekkel támogatnák a rászoruló energiafogyasztókat

2022.02.21 - 14:51
Megosztás:
5 százalékra csökkentenék az energia áfáját és értékjegyekkel támogatnák a rászoruló energiafogyasztókat
Kormányzati források szerint a szolgáltatói árrés 5 százalékra történő korlátozása, az energia áfájának 5 százalékra történő csökkentése és a rászoruló fogyasztók értékjegyekkel való támogatása néhány javaslat azok közül, amelyeket a koalíció fontolóra vesz az energia drágulásának kompenzálására.

E források szerint mintegy 4 millió háztartás részesülne értékjegyekben. A koalíciós tárgyalásokon felmerült az hazai energiatermelés növelése is.

Nicolae Ciucă kormányfő hétfőn délután fél hatkor tárgyal az energiaügyekben illetékes miniszterekkel a Victoria-palotában. A koalíció vezetői a tervek szerint kedden tartják a következő tanácskozásukat.
AGERPRES

Nem lesz olcsóbb a földgáz
Növekszik a „házon belül” kitermelt földgáz mennyisége, de ettől még nem lesz olcsóbb. Nő a fekete-tengeri román gázkinyerés, függetlenedünk az orosz gáztól, de az ára ugyanannyi marad.
Ciolacu: kedden tárgyalja a koalíció az energiaár-csökkentés következő időszakra vonatkozó törvénytervezetét
Kedden ismerteti az energiaügyi miniszter vagy a kormányfő a koalíció vezetőivel a földgáz- és az áramszámlák csökkentését célzó, áprilistól hatályba lépő törvény tervezetét — közölte hétfőn a parlamentben Marcel Ciolacu.
Virgil Popescu az energia ágazatában hozandó intézkedéscsomagról: hosszabb távra tervezünk
A kormányban megvitatott energetikai intézkedések hosszú távra szólnak, és összhangban vannak az év végén elfogadott európai irányelvvel - jelentette ki Virgil Popescu energiaügyi miniszter hétfőn a Nemzeti Liberális Párt végrehajtó bizottságának ülése előtt.
Cookie