×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

5. Dan fokozatot szerzett Nyesti Csaba karatemester

2021.07.05 - 08:34
Megosztás:
5. Dan fokozatot szerzett Nyesti Csaba karatemester
Második alkalommal vettek részt a Szatmárnémeti Okinawa SK karatékái a balatonfenyvesi nemzetközi edzőtáborban, amit a Nemzetközi Karate Egyesület (IKU) magyarországi fiókja rendezett shihan Feszt Norbert (7. Dan) nagymester vezetésével.

Az egy hetes táborban a magyarországi shihan Gregor László (8. Dan), Szircsák Szabolcs (3. Dan), Feszt Zita (3. Dan), Takács Krisztian (4. Dan), Farkas Norbert (4. Dan) a németországi Christian Puch (4. Dan) és a szatmárnémeti Nyesti Csaba (4. Dan) karatemesterek vitték el tanítványaikat, így hatvan résztvevővel zajlott a balatoni összetartás. Nyesti 16 tanítványát kísérte le a magyarországi táborba.
„Minden napra gondosan elkészített időbeosztás volt. Napi két vagy három edzés volt, amit mindig más mester vezetett, sokszor más stílusokban is, hiszen képviseltette magát a shotokan, a szendo ryu, a shito ryu, a goshinkay karate, a wado ryu, az all style karate, és a matsubayashi stílusok is. Így igen változatos edzéseken vehettünk részt. Természetesen emellett jutott idő a kikapcsolódásra is” – mondta lapunknak Nyesti, aki shihan Gregor Lászlóval és shihan Feszt Norberttel együtt – az országos és Európa-bajnokságra készülve – bírói képzést és vizsgát vezetett. Ezt az IKU közgyűlése követte, ahol Nyesti Csabát kinevezték az országos bírói testület elnökének. Ugyanakkor a szatmári mesteredző, illetve Takács Krisztián vizsgán is részt vett, amelynek a végén mindketten 5. Dan fokozatot szereztek. 
„Számomra nagy megtiszteltetés volt, hogy az IKU magyarországi vezetői, shihan Feszt Norbert és shihan Gregor László, illetve más stílus mesteri előtt vizsgázhattam egy igazi jó barátommal barátommal együtt. Takács Krisztiánnal végig segítettük egymást, így a kata, az emberi test sérulékeny pontjainak bemutatása, több ellenfeles kumite és önvédelem bemutatása sem okozott gondot” – tette hozzá Nyesti, aki végül azt is elmondta, hogy jövőre is részt szeretne venni tanítványaival a táborban.

Pesek Attila
 

Váncsa és Burya is vb-aranyat szereztek
Hét éremmel tértek haza a Szatmárnémeti VSK karatékái az Egyesített Karate Világszövetség (WUKF) által Kolozsváron rendezett világbajnokságról.
Újonc karatecsoportot indít a Samuraiul SK
Már 5 éves korosztálytól várja a sportolni vágyó gyerekeket Szatmárnémetiben és Lázáriban a Samuraiul SK, Szatmár megye egyik legrégebbi karateegyesülete.
Tajcsi-tanfolyamot tartott az udvarhelyi nagymester
A szakágban elismert shotokan karate nagymester, shihan Kovács Zsigmond (6. Dan) volt a Szatmárnémeti Okinawa SK vendége az elmúlt hétvégén, aki a klub sportolóinak tartott tanfolyamot.
Cookie