×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
16 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

3D-ben kívánt boldog karácsonyt az angol királynő

2012.12.26 - 10:26
Megosztás:
3D-ben kívánt boldog karácsonyt az angol királynő

Trónra lépésének hatvanadik évfordulója után, karácsony első napján az angol királynő háromdimenziós tévéadásban kívánt boldog karácsonyt a briteknek és a nemzetközösség lakóinak. A 86 éves II. erzsébetnek ez volt az első 3D-s szereplése.

 

Az idei gyémántjubileumi rendezvénysorozat és a nyári londoni olimpiai játékok szervezőit és részvevőit, valamint a fegyveres erők tagjainak áldozatvállalását méltatta keddi, első ízben 3D-ben sugárzott karácsonyi üzenetében a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő, aki hagyományosan karácsony első napján szól az Egyesült Királyság és a zömmel egykori brit gyarmatokból álló Nemzetközösség népeihez, idei beszédében kijelentette: különösen emlékezetes volt számára az a lelkesedés, amely a trónra lépésének 60. évfordulójára szervezett országos gyémántjubileumi ünnepségeket kísérte.

 

Az uralkodó - aki saját maga írja karácsonyi üzenetét, ez azon ritka alkalmak egyike, amikor a kormánnyal való egyeztetés nélkül kifejtheti véleményét - elismerően szólt azokról a százezrekről, akik részt vettek a nyári londoni olimpiai és paralimpiai játékok szervezésében, és megemlékezett a fegyveres erők tagjainak áldozatvállalásáról is.

Ez volt II. Erzsébet királynő 55. televíziós karácsonyi beszéde, az üzenetet azonban most első ízben rögzítették és sugározták háromdimenziós technológiával is.

 

A modernizálásra több évforduló is alkalmat szolgáltatott: éppen 80 esztendeje, 1932-ben hangzott el az első karácsonyi rádióüzenet, amelyet az akkori uralkodó, V. György király - II. Erzsébet királynő nagyapja - mondott el az alattvalóknak, öt évre rá, vagyis 75 éve pedig VI. Györgynek, a jelenlegi uralkodó édesapjának koronázása volt az első, élőben közvetített, nem stúdióból sugárzott televíziós esemény Nagy-Britanniában.

Cookie