×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

37 tanintézményben van koronavírus-fertőzött gyerek

2021.10.15 - 12:02
Megosztás:
37 tanintézményben van  koronavírus-fertőzött gyerek
Érdekes jelenség kezd kialakulni az országban, ahol a koronavírus-fertőzéstől tartó szülők kérésére hivatkozva sorra zárnak be az iskolák, amelyeknek a jelenlegi szabályozás szerint elvileg csak akkor kellene áttérniük a távoktatásra, ha a közösségben megjelenik a fertőzés.

Szerdától több mint 300 iskola költöztette az internetre az oktatást országszerte, s ezek kevesebb mint egynegyedét záratta be a megyei közegészségügyi igazgatóság a közösségben megjelent fertőzés miatt, többségüknél a tanintézmény vezetése saját hatáskörben döntött az online oktatásra való áttérésről, arra hivatkozva, hogy a szülők félnek az iskolába engedni a gyerekeket a fertőzésveszély miatt. S bár a kormány próbálta az oltáskampányt azzal népszerűsíteni, hogy engedélyezte a jelenléti oktatás folytatását a beoltott diákok és tanárok számára azokban az osztályokban, ahol felütötte fejét a fertőzés, az intézményvezetők számára egyszerűbb megoldás az egész iskola bezárása.
Országos viszonylatban jelenleg az óvodások és iskolások 15 százaléka, 459 284 gyerek részesül online oktatásban — közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter. Az oktatási minisztérium szerdán közölte, hogy jelenleg 16 316 fertőzött iskolást és óvodást tartanak nyilván, a megfertőződött tanügyi dolgozók száma pedig elérte az 5425-öt.

37 tanintézmény érintett


Szatmár megyében is naponta kell egy-egy óvodai csoportnak vagy iskolai közösségnek áttérnie az online oktatásra, ám eddig egyetlen oktatási intézményt sem kellett bezárni, azonban 37 oktatási intézményben vannak olyan közösségek, melyek online tanulásra tértek át. Szerettünk volna megtudni, hogy pontosan hány koronavírus-fertőzött diák és pedagógus van jelenleg Szatmár megyében, de nem kaptunk érdemleges választ kérdéseinkre a megyei tanfelügyelőség sajtóosztályától.

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Cookie