×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Szatmárnémeti

22-re emelkedett az elhunytak száma

2020.09.15 - 14:58
Megosztás:
22-re emelkedett az elhunytak száma
Szatmár megyében szeptember 15-én 447 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak hivatalosan nyilván, 9 új esettel többet, mint amennyi az előző napi összesítésben szerepelt, az újratesztelt páciensek közül pedig ötnek lett ismét pozitív az eredménye — derült ki a közegészségügyi igazgatóság közleményéből.

A gyógyultak száma továbbra is 160, sajnos azonban az elhunytaké már 22-re emelkedett — egy 53 éves férfi vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán, az ő esetében azonban semmilyen más krónikus betegséget nem említenek. A Szamosdob községhez tartozó Dacia településen szolgáló ortodox papot előbb a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba utalták be súlyos tüdőgyulladással, és onnan szállították át a nagykárolyi kórház intenzív osztályára, ahol az elmúlt nyolc napban az orvosok igyekeztek mindent megtenni élete megmentéséért, ám végül a szervezet feladta a harcot.

Az elvégzett tesztek száma elérte a 23 760-ot, a letesztelt személyeké a 15 385-öt, míg a házi elkülönítésben lévők száma 289-re csökkent.

A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 2049 utazó lépett az ország és a megye területére, s mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, a kikérdezés és gyorsvizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat. A csanálosi átkelőnél két olyan utas jelentkezett belépésre, akik nem a biztonságosnak minősített országokból érkeztek, az ő számukra kéthetes házi elkülönítést ajánlottak a közegészségügyi dolgozók, míg a halmi átkelőnél az elmúlt 24 órában egyetlen egy olyan személy sem jelentkezett, aki ne a zöld zóna országaiból érkezett volna, s házi elkülönítésbe kellett volna vonulnia.

 

 

 

 

 

Összeomolhat az oktatási rendszer
Bár még csak most kezdődött el a tanítás, a legtöbb iskola már arra készül, hogy egyik pillanatról a másikra át kell majd állni a vörös forgatókönyvre, az online oktatásra.
Több mint félezer fertőzött
Még mindig a legkevésbé fertőzött megye ugyan Szatmár, de meghaladta az 500-at a koronavírusosok száma, és újabb életet is követelt a járvány, a nagykárolyi kórházban pedig szerencsétlen malőr történt.
A „technikai frissítés” után duplájára nőtt a gyógyultak száma
Romániában újabb 1527 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel meghaladta a 110 ezret a beazonosított fertőzöttek száma.
Cookie