×
2024. 04 20.
Szombat
Tivadar
3 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.26 RON
Külföld

2022-ben megismétlődhetnek a csernobili események

2022.02.25 - 15:33
Megosztás:
2022-ben megismétlődhetnek a csernobili események
 Ukrajna bukaresti nagykövetsége szerint az orosz támadás "újabb ökológiai katasztrófát" idézhet elő, ha katonai erőket telepítenek Csernobilba.

"1986-ban a legsúlyosabb technológiai katasztrófát láthatta a világ Csernobilban. Oroszország Ukrajna elleni támadása újabb ökológiai katasztrófát idézhet elő a katonai erők Csernobilba telepítésével. Ha Oroszország folytatja a háborút, 2022-ben megismétlődhet Csernobil" - írták pénteken a diplomáciai képviselet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Az ukrán nukleáris ügynökség pénteken közölte, hogy adataik szerint a határérték fölé emelkedett a gamma-sugárzás szintje a csernobili atomerőmű körüli lezárt zónában, miután az orosz csapatok elfoglalták a létesítményt. AGERPRES

Halálos baromfihús-szállítmány jött Ukrajnából
Halált is okozhat az a szalmonellaváltozat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába – jelezte az Agroinform. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) több szalmonellafertőzésről is beszámolt.
Zelenszkij: ha az USA nem ad pénzt, Ukrajnának vége!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint országának haladéktalanul szüksége van az USA pénzügyi támogatására, különben elveszítheti a háborút. Zelenszkij nagyon bízik Bidenben.
A Most vagy soha! a háború sújtotta Kárpátalján
A '48-as forradalom filmjének kárpátaljai premierje Beregszászon volt, a Petőfi-filmet a háború sújtotta Ukrajna magyarok lakta vidkén is bemutatja a Taylor Projects és A Vándormozi.