×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Külföld

2022-ben megismétlődhetnek a csernobili események

2022.02.25 - 15:33
Megosztás:
2022-ben megismétlődhetnek a csernobili események
 Ukrajna bukaresti nagykövetsége szerint az orosz támadás "újabb ökológiai katasztrófát" idézhet elő, ha katonai erőket telepítenek Csernobilba.

"1986-ban a legsúlyosabb technológiai katasztrófát láthatta a világ Csernobilban. Oroszország Ukrajna elleni támadása újabb ökológiai katasztrófát idézhet elő a katonai erők Csernobilba telepítésével. Ha Oroszország folytatja a háborút, 2022-ben megismétlődhet Csernobil" - írták pénteken a diplomáciai képviselet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Az ukrán nukleáris ügynökség pénteken közölte, hogy adataik szerint a határérték fölé emelkedett a gamma-sugárzás szintje a csernobili atomerőmű körüli lezárt zónában, miután az orosz csapatok elfoglalták a létesítményt. AGERPRES

Pánikvásárlás Kárpátalján, áram, gáz, víz, meleg ruha
Sehol Európában nem lesz könnyű az idei tél, de az ukrajnai magyarok mindenkinél nehezebb helyzetben vannak. Már most rendszeresek az áramkimaradások, vizet és meleg holmit kell tartalékolniuk a hideg, sötét időszakra.
Arra kérik a külföldre menekült ukránokat, hogy ne térjenek haza
Az ukrán miniszterelnök-helyettes arra szólította fel a külföldre távozott ukrán állampolgárokat, ne menjenek vissza az országba a téli hónapok idejére.
Követjük a háború fejleményeit
Tízből hat román állampolgár még mindig figyelemmel kíséri az ukrajnai fejleményeket, hat hónappal a szomszédos országban zajló háború kitörése után is — derül ki az IRES felmérésének frissen közzétett adataiból.
Cookie