×
2024. 04 25.
Csütörtök
Márk
8 °C
borús égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.26 RON
Egészség

2013 legkevésbé stresszes munkái

2013.04.15 - 16:30
Megosztás:
2013 legkevésbé stresszes munkái

A CareerCast.com listája szerint 2013 az egyetemi tanárok éve, hiszen felmérésük szerint ők bitorolhatják a legkevésbé stresszes munka címét. A tanári poszt alacsony egészségügyi kockázatokkal és magas díjazással jár.

Az USA-ban rekordszámban — 63,3 százalék — tanulnak tovább a 18-30 év közötti fiatalok főiskolákon és egyetemeken, ugyanis a diplomával rendelkezőknek még mindig kétszer annyi az esélyük egy jó állás megpályázására, mintha nem lenne felsőfokú végzettségük. Az egyetemi tanárokat a varrónők és szabók követik a sorban, akik személyes igényeik szerint dolgozhatnak, nyugodt körülmények között, miközben kreativitásuk is kibontakozhat, ezért semmilyen környezeti stressznek nincsenek kitéve. Szintén jó munkának számít az egyre népszerűbb egészségügyi adminisztratív munkahely. Ezen állás betöltése során kórházakban, orvosok és fogorvosok mellett irodai munkát kell végezzenek a dolgozók.

A Top10-be az ékszerészek is bekerültek, akik a nyilvánosságtól elzárva végezhetik jól fizető munkájukat, a legsikeresebbek pedig saját vállalkozásba kezdhetnek. Az ötödik helyen az orvosi laboratoriumi asszisztensek állnak, míg őket a fül-orr-gégészek követik, akik rendszerint idősödő nyugodt betegeket, a saját rendelőikben gyógyítanak. A manapság őrületszámba menő diétáknak köszönhetően a dietetikusok igen népszerűek minden országban, így ők is a legjobb 10 közé kerültek. A fodrászok szintén bekerültek a 10-es listára, annak ellenére, hogy hivatalosan nem a legjobban fizetett szakmának számít a hajvágás. Mégis barátságok, kapcsolatok szövődnek a pörgős munka folyamán, így a borravalók jelentős jövedelemkiegészítést jelentenek. Utolsó előtti helyen a könyvtárosok kaptak helyet, akik nyugodt, békés környezetben tölthetik mindennapjaikat. Ráadásul a rengeteg iskola, egyetem és városi könyvtárnak hála munkahelyet is viszonylag könnyen találnak. A lista végére a betanított gyári dolgozók kerültek, akik szintén kevés stresszel járó feladatokat kell megoldjanak.