×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

19 halott, 60 sérült a bronxi lakástűzben

2022.01.10 - 08:42
Megosztás:
19 halott, 60 sérült a bronxi lakástűzben
Legalább 19 ember meghalt egy vasárnap, helyi idő szerint a reggeli órákban keletkezett szörnyű lakástűzben New York Bronx negyedében. A legtöbb áldozatot a 19 emeletes épület felső szintjein követelte a tűz, köztük 9 gyermekét.

Kétszáz tűzoltó érkezett a helyszínre, az elsők már 3 perccel a riasztást követően odaértek. A The New York Post című napilap és az ABC7 televíziós csatorna, rendőrségi értesülésre hivatkozva, azt jelentette, hogy a tizenkilenc halálos áldozat között kilenc gyermek van. Dan Nigro New York-i tűzoltóparancsnok újságírókkal azt közölte, hogy a lakástűzben több mint hatvanan megsérültek.
A lángok egy tizenkilenc szintes épület harmadik emeletén csaptak fel közép-európai idő szerint vasárnap késő délután. Három óráig tartott, amíg kétszáz tűzoltó megfékezte a tüzet.
A helyszínre látogató Eric Adams polgármester a közelmúlt egyik legpusztítóbb New York-i tűzvészének nevezte a bronxi lakástüzet.

hirado.hu, Fotó: twitter.com/FDNY

Öleb pusztult el a lakástűzben
Szerdán, nem sokkal 17 óra után lakástűzköz riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget — Szatmárnémetiben, a 15-ös lakónegyedbeli Oituz sétány egyik negyedik emeleti tömbházlakásában csaptak fel a lángok.
Az elmúlt nyolc évben 102 gyermek halt meg lakástűzben Romániában
Az elmúlt nyolc évben 370 gyermek volt lakástűz áldozata Romániában, és közülük 102-en életüket vesztették - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) keddi tájékoztatásából.
Cookie