×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

175 szabad állást hirdettek meg a megyében

2022.02.11 - 15:36
Megosztás:
175 szabad állást hirdettek meg a megyében
Biztonsági őrt is alkalmaznának a cégek / Fotó: www.securinfo.hu
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg 175 szabad állást hirdettek meg megyénkben a munkaadók.

Hét állás betöltéséhez felsőfokú végzettség szükségeltetik: marketing-szakreferenst, termékmenedzsert, építészmérnököt, mezőgazdasági mérnököt, tervezőmérnököt, jogászt, kinetoterapeutát keresnek; a 36 középfokú képzettséget igénylő munkahelyre pedig többek között eladási ügynököt, elemzősegédet, edzőt, súlyos fogyatékkal élő személy mellé személyi asszisztenst, menedzserasszisztenst, szakácsot, varrónőt, építkezésre villanyszerelőt, adminisztratív személyzetet, ápolót, kereskedelmi munkatársat, zónamenedzsert, menedzsert a beszállítókkal való kapcsolattartásra, felszolgálót, hotelbe recepcióst, titkárnőt és nehézgépjármű-vezetőt keresnek, valamint natúr termékek értékesítésére munkatársat.
Az általános iskolai végzettséggel rendelkezők számára 83 szabad állás van meghirdetve, többek között biztonsági őrt, szakácssegédet, takarítót, hotelbe felvigyázót, kereskedelmi munkást, turisztikai panzióba munkást, árurakodót, szakképzetlen munkást az erdészeti ágazatban, szakképzetlen munkást a konfekcióiparban, autószerelőt, szakképzetlen munkást épületbontáshoz, épületlakatost és csempézőt keresnek, munkást kézi ásásra, személyautó- és nehézgépjármű-vezetőt, hegesztőt, asztalost, parkettalerakáshoz munkatársat. A képesítés nélküliek által 20 állás pályázható meg, többek között biztonsági őrt keresnek és szakképzeten munkást alkatrész-összeszerelésre. A szakiskolai végzettséggel rendelkezők számára 27 állást hirdettek meg, többek között rendelés alapján történő kötöttáru-készítésre, textilipari munkára, közlekedési ellenőri, autószerelői, fakitermelői, esztergályosi és hegesztői munkakör betöltésére várnak jelentkezőket, de péket és hegesztőt is alkalmaznának. Ugyanakkor egy gyógyszerészasszisztenst és egy egészségügyi asszisztenst is keresnek a szatmári munkaadók.
További információkkal az AJOFM Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén, a 0261.770.237-es telefonszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen szolgálnak, de bizalommal lehet keresni az AJOFM nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeit is, áll a közleményben.

Összesen 298 szabad állás van jelenleg a megyében
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tájékoztatása értelmében a szabad állások közül 27 esetben van szükség felsőfokú végzettségre:
Több mint 250 üres állás várja a dolgozni akarókat Szatmár megyben
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint 263 betöltetlen állás van megyékben, ezek közül 26 igényel felsőfokú képesítést, 59 líceumi végzettséget, 127 gimnáziumi végzettséget, 4 állás betöltéséhez semmiféle képesítés nem szükséges, míg 47 elfoglalásához professzionális szakképesítés kell.
Csökkent a munkanélküliek aránya
Június végén 2,95%-on állt az állástalansági arány a megyében, 0,03 százalékponttal kisebb volt, mint az előző hónapban — mutatott rá a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Cookie