×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

14-szer lőttek utána, nem állt meg

2021.10.13 - 16:15
Megosztás:
14-szer lőttek utána, nem állt meg
Fotó: Román Határrendészet
Az avasfelsőfalui határrendészek a közlekedésrendészekkel közösen tervezték Avasfelsőfalu határában ellenőrzés céljából leinteni az Audi típusú luxuskocsit, amely Avasújfalu irányából érkezett, de a sofőr figyelmen kívül hagyta a hatóság jelzéseit.

Fülest kaptak az avasfelsőfalui határrendészek, akik a közlekedésrendészekkel közösen tervezték kedden 10 óra körül Avasfelsőfalu határában ellenőrzés céljából leinteni azt a román rendszámú, Audi típusú luxuskocsit, amely Avasújfalu irányából érkezett.

Az Audit vezető fiatalember természetesen figyelmen kívül hagyta a hatóság jelzéseit és alaposan a gázpedálra lépett, megpróbálva egérutat nyerni a kisváros utcáin — a nyomába iramodó közlekedésrendészek az üldözés során nem kevesebb mint 14, az Audi kerekeire leadott lövéssel próbálták megállítani, ami végül sikerült is.

Az egyik utcában a fiatalember megállította a kocsit, kiugrott a még járó motorú Audiból és futva menekült tovább, azonban rövid időn belül megtalálták az egyik lakóház udvarában — ekkor derült ki, hogy 22 éves és ukrán állampolgár.

Mivel az Audi utastere és csomagtartója is dugig volt tömve a már jól ismert, nagy méretű, fekete fóliába burkolt kartondobozokkal, beszállították a határrendészet székhelyére, ahol a leltározás nyomán megállapították, hogy összesen 8600 csomag, zárjegy nélküli, Marlboro márkájú cigaretta volt a szállítmány.

A hatóság a több mint 100 000 lej értékű dohányárut elkobozta, a luxuskocsit a nyomozás idejére lefoglalta, a fiatalembert pedig csempészés vádjával 24 órára előállították, ugyanakkor a nyomozás tovább folytatódik az ügyben érintett valamennyi személy azonosítása érdekében. SZFÚ

 

 

Ellenőrizni, de mivel?
Valamivel több mint 8000 androidos eszköz hiányzik a rendőrség felszereléséből ahhoz, hogy valóban hatékonyan tudja ellenőrizni a több mozgásteret biztosító Covid-igazolványokat.
Tematikus munkaügyi ellenőrzések
Augusztusban 125 ellenőrzést végeztek a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM SM) munkatársai a munkaviszonyra és a munkahelyi biztonsági előírások betartására vonatkozóan, s vizsgálódásaik nyomán 154 szabálysértést állapítottak meg, derül ki az ITM SM szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből.
A fogyasztóvédelem az italok tárolási körülményeit ellenőrzi; több tonna termék értékesítését leállította
A fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) országos szintű ellenőrzést indított az italok tárolására vonatkozóan, és máris több tonna termék értékesítését állították le.
Cookie