×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

13 szatmári már meggyógyult

2020.04.16 - 20:01
Megosztás:
13 szatmári már meggyógyult
A Szatmár megyei, igazoltan koronavírussal fertőzött személyek közül öten egészségügyi dolgozók, négyük azonban szerencsésen meggyógyult már, és jelen pillanatban házi elkülönítésben erősödnek.

Szatmár megyében április 16-án hivatalosan 41 igazoltan koronavírus-fertőzött személyt tartottak nyilván — s a megyei közegészségügyi igazgatóság ilyetén formában első alkalommal részletesebb jelentésben számolt be a helyzetről. Mint írják, az elvégzett 543 teszt eredményéből 41 bizonyult pozitívnak — köztük öt egészségügyi dolgozóé is: négyük már szerencsésen meggyógyult, s jelen pillanatban házi elkülönítésben erősödnek, egyikük pedig kórházban van orvosi megfigyelés alatt. Az igazgatóság ugyanakkor azt is pontosítja közleményében, hogy a 41 igazoltan fertőzött beteg közül kilencen (a fentebb említett egészségügyi dolgozókkal együtt 13-an) már gyógyultként vannak nyilvántartva.

Egyébként az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) tegnap frissítette a COVID-19-cel kapcsolatos esetdefiníciókat — ennek értelmében fertőzésgyanúsnak tekinthető az az akut légúti megbetegedésben szenvedő páciens, akinél hirtelen fellép legalább egy a következő tünetek közül: köhögés, láz, légszomj (légzési frekvencia növekedése) — és nincs más ok, ami teljeskörűen megmagyarázná a tüneteket —, és aki az elmúlt 14 napban külföldön járt; az az akut légúti megbetegedésben szenvedő páciens, aki a tünetek megjelenése előtti 14 napban szoros kapcsolatban állt egy igazoltan fertőzött személlyel; az a tüdőgyulladásos, bronchopneumoniás (+/- mellhártyagyulladás) páciens, akinek az esetében nincs más ok, ami teljeskörűen megmagyarázná a tüneteket; valamint az a súlyos akut légúti megbetegedésben (SARI) szenvedő, lázzal, köhögéssel vagy légszomjjal küzdő páciens, akinek az állapota egyik napról a másikra kórházi kezelést igényel, és nincs más ok, ami teljeskörűen megmagyarázná a tüneteket.

Igazoltan fertőzöttnek pedig az a személy minősül, akinél a laboratóriumi vizsgálatok kimutatják a SARS-CoV-2 vírussal való megfertőződést, a klinikai tünetektől függetlenül — hangsúlyozzák a szakemberek.

Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Cookie