×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

12 tanfolyam indul áprilisban

2022.04.08 - 20:00
Megosztás:
12 tanfolyam indul áprilisban
Több mint 180 személy számára indít képzéseket az AJOFM (Fotó: smartlegal.hu)
Idén is különböző képzéseket indít a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) annak érdekében, hogy segítse a regisztrált állástalanokat.

Az áprilisi hónapban a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) összesen tizenkét tanfolyamot indít annak érdekében, hogy segítse a regisztrált munkakeresőket olyan szakmák elsajátításában, amelyekre jelenleg a legnagyobb igény mutatkozik. A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményben az AJOFM rámutat, hogy a 12 tanfolyamra összesen 182 személy jelentkezhet, akik ingyenesen vehetnek részt a képzéseken.

Mint írják, Szatmárnémetiben összesen négy kurzust indítanak, amelyek közül egyet értékesítési ügynököknek, ide 14 személy jelentkezhet, egy másik képzésen számítógép-kezelői ismeretekre tehet szert a 14 jelentkező, otthoni idősgondozás tanulására ugyancsak tizennégyen jelentkezhetnek, míg ellenőrök, referensek és HR-esek képzésére 28 főt várnak. Ugyancsak áprilisban Avasfelsőfaluban szakács-, számítógép-kezelői és villanyszerelői kurzusokat indítanak, mindenik csoportba 14 fő jelentkezését várják. Míg Nagykárolyban takarítói, zöldövezet-karbantartó és vállalkozói ismeretekre tehetnek szert az érdekeltek, itt is ugyancsak 14 fős csoportok fognak indulni. Krasznabélteken a szőlőtermelés titkait tanulhatja el 14 személy, Hadadon pedig tizennégy regisztrált munkakeresőt várnak zöldövezet-karbantartói képzésre. További információkkal az AJOFM Szatmárnémeti, Ion Ghica utca 36. szám alatti székhelyén, a 0261.770.237-es telefonszámon vagy az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen szolgálnak, de bizalommal lehet keresni az AJOFM nagykárolyi, avasfelsőfalui, tasnádi, erdődi és turci kirendeltségeit is, áll a közleményben. Sz.K.

Csökkent a munkanélküliek aránya
Június végén 2,95%-on állt az állástalansági arány a megyében, 0,03 százalékponttal kisebb volt, mint az előző hónapban — mutatott rá a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Újabb képzések a munkanélkülieknek
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) a júniusi hónapban is igyekszik az álláskeresők segítségére lenni, hisz ebben a hónapban is több tanfolyamot indít annak érdekében, hogy a munkanélküliek és az állást keresők olyan képesítéseket szerezhessenek, amelyek jelenleg a legkeresettebbek a „piacon”.
Álláslehetőségek külföldön
A külföldi munkaadók jelenleg 600 állást hirdettek meg a közös európai foglalkoztatási hálózat (EURES) keretében, számol be a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM SM).
Cookie