×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

11 lehetséges választási bűncselekményt vizsgálnak

2024.06.09 - 12:34
Megosztás:
11 lehetséges választási bűncselekményt vizsgálnak
Vasárnap 11 lehetséges választási bűncselekmény ügyében indított vizsgálatot a rendőrség - számolt be a belügyminisztérium szóvivője.

Monica Dajbog tájékoztatása szerint a szavazóhelyiségek megnyitása óta 73 lehetséges törvénysértésről érkezett bejelentés, 37,6 százalékkal kevesebb, mint az előző európai parlamenti és helyhatósági választások azonos időpontjáig. A bejelentések közül 19 alaptalannak bizonyult, 17-et még ellenőriznek.

Különféle szabálysértések miatt nyolc bírságot róttak ki 7800 lej értékben és kilenc esetben figyelmeztettek.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az eddigi legtöbb bejelentés a szavazólapokkal kapcsolatos. Ezek szerint egyesek előre lepecsételt, mások túl sok vagy túl kevés szavazólapot kaptak.

A rendőrség a közúti közlekedést is figyelemmel követi, eddig 4927 személyt és 2341 járművet ellenőriztek, 51 esetben szankcionáltak. 

Hírszerkesztő

FRISSÍTVE! Gyermekbántalmazás miatt őrizetbe vett szülők
FRISSÍTVE: A szülőket előzetes letartóztatásba helyezték. Őrizetbe vették vasárnap egy kétéves Szatmár megyei gyermek Németországban élő szüleit, miután – a rendőrség szerint –, németországi tartózkodásuk alatt bántalmazták a kisgyermeket.
Európa-szerte lesznek razziák az utakon
Harminc európai országban, köztük Románia és Magyarország területén is Alcohol & Drugs közúti ellenőrzési akciókat fognak tartani a közlekedésrendészek a következő hét minden napján, az ittas, bódult állapotban vezetők kiszűrése érdekében.
FRISSíTVE: Szatmárban is razziákkal, házkutatásokkal indul a kedd reggel (VIDEÓ)
Frissítve: Egy országos szinten összehangolt akció keretében több mint 260 házkutatást végez kedd reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) rendőrökkel és csendőrökkel együtt. Szatmárban a keménydrog kategóriába tartozó 3-CMC kristály-dílerek buktak le.