×
2024. 04 20.
Szombat
Tivadar
2 °C
kevés felhő
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

1033 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg bizonyítottan koronavírussal

2020.04.22 - 12:38
Megosztás:
1033 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg bizonyítottan koronavírussal
Nelu Tătaru egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott kedden, hogy jelenleg 1033 egészségügyi alkalmazott fertőződött meg bizonyítottan koronavírussal, és közülük hatan vesztették életüket.

'A frontvonalban voltak, és mások életét a sajátjuk fülé helyezték. Köszönöm mindannyiuknak' - mondta Tătaru az Antena 3 kedd esti műsorában.

Azt is elmondta, a COVID-19-cel fertőzött pácienseket ápoló egészségügyi dolgozók speciális pluszjutalékot kapnak a szükségállapot ideje alatt, mivel egy olyan vírusról van szó, amelyre egyelőre nincs sem gyógyszer, sem oltás. Miután ez a periódus véget ér, az orvosi szakma képviselőivel és a szakszervezetekkel újratárgyalják a pluszjutalékok kérdését.

Tătaru arról is beszélt, hogy látogatásai során azt tapasztalta: mióta a kórházakat ellátták elegendő védőfelszereléssel, sokat javult az egészségügyi személyzet lelkiállapota.

Most az egészségügyi minisztériumban tüntetnek
Tiltakozó akciót tart az egészségügyi minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, a bérezési elvek megsértésére.
Naponta 40 szatmári tesztje pozitív
Ha csak enyhén is, de nőtt az új típusú koronavírus fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei lakosok száma.
Nem ellenőrzi már az igazságügyet az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság (EB) hivatalosan is lezárta a Romániával és Bulgáriával kapcsolatos együttműködési és ellenőrzési mechanizmust (MCV) jelentette be pénteken az uniós testület bukaresti képviselete.